Topbillede SLA
 
Forside > Kurser og møder > Digitalisering lyd og film 
Print siden Print Læs siden op Læs siden op
Digitalisering lyd og film
Digitalisering lyd
Mange arkiver ligger inde med lydbånd, som bl.a. indeholder spændende interviews og lydklip fra lokalområdet. Disse bånd vil med tiden blive nedbrudt og umulige at afspille, hvis man i det hele taget kan opdrive det rigtige hardware til at afspille det på. Det er derfor tid til at få disse bånd digitaliseret inden det er for sent, og få dem gjort tilgængelige for et større publikum.
På dette kursus skal vi arbejde med digitalisering af kassettebånd og spolebånd, som er de formater, arkiverne selv relativt let og til en overkommelig sum penge kan kaste sig over at digitalisere. Vi vil gennemgå behovet for udstyr og hvor det kan købes. Vi skal arbejde med selve digitaliseringsprocessen og den efterfølgende redigeringsproces. Og endelig skal vi se på, hvordan disse klip kan gøres tilgængelige på Arkiv.dk.

Medbring egne bånd til brug på kurset, da vi ikke har mulighed for at stille disse materialer til rådighed.

Digitalisering film
Mange arkiver ligger inde med film, som indeholder spændende filmklip fra store og små begivenheder i lokalområdet. Disse bånd vil med tiden blive nedbrudt og umulige at afspille, hvis man i det hele taget kan opdrive det rigtige hardware til at afspille det på. Det er derfor tid til at få disse bånd digitaliseret inden det er for sent, og få dem gjort tilgængelige for et større publikum.
På dette kursus skal vi arbejde med digitalisering af vhs-bånd, som er det format, arkiverne selv relativt let og til en overkommelig sum penge kan kaste sig over at digitalisere. Vi vil gennemgå behovet for udstyr og hvor det kan købes. Vi skal arbejde med selve digitaliseringsprocessen og den efterfølgende redigeringsproces. Og endelig skal vi se på, hvordan disse klip kan gøres tilgængelige på YouTube, Vimeo og Arkiv.dk.

Medbring egne bånd til brug på kurset, da vi ikke har mulighed for at stille disse materialer til rådighed.

Praktiske oplysninger
Tidsrum: 10.00-16.00

Bemærk: Der serveres kaffe og brød kl. 09.45 - 10.00

Pris: kr. 300,- (SLA- og ODA-medlemmer) / kr. 500,- (Øvrige)

Forplejning: Inklusiv

Sted: Andkærhus
Adresse: Andkærvej 19, 7100 Vejle

Parkering: Gratis parkering ved kursusstedet


   
             
Sammenslutningen af Lokalarkiver | Andkærvej 19, 7100 Vejle | Telefon: 75 84 08 98 | E-mail: sla@lokalarkiver.dk
Powered by Athena CMS